Endre språk:

...
Norges utdanning sajt siden 2007
Vi samler alle utdanninger og kurser på ett sted!

Hovslagerkurs

Norsk HovslagersenterVelkommen til Norsk Hovslagersenter

Avd. i Meto gruppen AS

Norsk Hovslagersenter i Torsnes utenfor Fredrikstad er enestående i sitt slag i Norden. Her satses det på en kombinasjon av hestemedisin og kursvirksomhet for fremtidige hovslagere, hesteeiere og veterinærer på høyt faglig nivå. I tillegg er senteret totalleverandør av hestesko, verktøy og hesteprodukter til hovslageryrket.

Norsk Hovslagersenter, som inngår som en del av Meto-gruppen AS, er bygd opp av Torkil Heidenberg. Heidenberg har skodd ca. 50.000 hester siden han begynte i faget i 1980, og han er dermed en av Norges mest erfarne hovslagere. Erfaring, kunnskap og kvalitet er selve grunnlaget for driften ved Norsk Hovslagersenter.
I den medisinske virksomheten – som er konsentrert om hestens hover og ben – har Hovslagersenteret tatt i bruk den mest moderne teknologi og knyttet til seg den fremste utenlandske ekspertise som finnes på området. Som de eneste i Norden har Hovslagersenteret tatt i bruk datasystemet Equinalysis, som analyserer hestens
skrittmønster og hvordan det kan påvirkes gjennom ulike former for skoing. Mannen bak dette datasystemet, professor John Davis ved London University og University of Cardiff i Wales, er Hovslagersenterets faglige rådgiver. Hester med lidelser i hover og ben blir undersøkt av Heidenberg og to veterinærer knyttet til senteret.
Sammen stiller de diagnosen ved hjelp av datasystemet og Hovslagersenterets eget røntgenapparat. I de aller fleste tilfelle kan lidelsen helbredes ved å bruke skoen som hjelpemiddel til å få en balansert hov.

Her er et utsagn fra en kurselev:
Anbefaler teorikursene på det varmeste. Jeg leste mye selv ved siden av, men disse teorikursene er verdt sin tid i gull:-D   Geniale og utrolig lærerike!!

Kurs

Norsk hovslagersenter har drevet med kursvirksomhet i snart 9 år og våre elever er de som vil utdanne seg til hovslagere og veterinærer og hesteeiere som ønsker seg mer kunnskap om høvene. Kursene er delt opp i 2 teori uker og 4 praksis uker. Alle kursene varer i 1 uke og etter fullført første praksiskurs har en nok kunnskap til å begynne å trene på å sko, men det gjenstår 3 praksis kurs før en er ferdig utdannet. De tre første kursene kan en enten ta hver for seg eller i en serie på 3 uker. De påfølgende kursene må en ta med 4-5 måneders mellomrom for å få opparbeidet seg erfaring imellom. Fagbrevet kan en først ta når en kan vise at en har skodd i 5 år.

Hvorfor kurs?

Kunnskaper om hestens høver og ben er viktigere enn mange hesteeiere er klar over. Dette er et forsømt område på hesten, og de fleste blir veldig overrasket når de oppdager hva som egentlig foregår der nede, og hvor lett det kan bli feil.

Det er imidlertid ikke lett for deg å skaffe kunnskaper om høver og ben. Lærematriell eller oppslagsverk er umulig å finne, alt er utsolgt, og forlagene er ikke interesserte i å trykke opp nye opplag.

På kurspakke 2, 3, 4 og 5 får den en rabatt ved å betale hele pakkesummen med en gang. Det er de rabatterte prisene som er oppgitt.
Norsk Hovslagersenter
Tast inn telefonnummeret
Fornavn:
Etternavn:
E-post:
Telefon:
Meddelande:
 
 
Send
Eduway.se på Facebook

Et utvalg av de institusjonene på Eduway